Bisnes Online

19 Soalan Hit Anda Tidak Tahu Sebelum Daftar Jadi Ahli Shaklee

Category: Bisnes Online Written by Kak Kenari / October 21, 2014
jadi ahli shaklee

Haa, ok anda bagaimana? Anda rasa ingin tahu apa-apa tak sebelum daftar jadi ahli shaklee? Kalau macam kak kenari dulu sebelum sign up atau daftar jadi ahli shaklee dulu memang dalam kepala otak ni rasa ingin tahu juga beberapa perkara. Dan bila dah jadi pengedar shaklee ni orang lain yang belum jadi ahli pula yang bertanya pada kak kenari. 19 soalan hit atau popular yang orang tidak tahu tu anda boleh baca seperti kat bawah.

Soalan  :

  1. Macam mana nak jadi ahli shaklee?
  2. Berapa bayaran pendaftaran yang dikenakan?
  3. Jadi ahli shaklee ni kita bayar sekali sahaja ke seumur hidup atau kita kena renew tiap-tiap tahun?
  4. Macam mana nak jadi ahli shaklee secara percuma?
  5. Bila saya dah jadi ahli shaklee, setiap kali saya beli produk saya dapat point tak?
  6. Bila saya jadi ahli shaklee, memang sudah tentu saya dapat harga ahli setiap kali beli produk?
  7. Berapa point yang melayakkan saya dapat bonus Shaklee?
  8. Berapa beza harga pasaran dengan harga ahli?
  9. Kalau saya jadi ahli shaklee dan saya cuma nak makan sendiri sahaja, tak ada masalah apa kan? Saya bukan nak bisnes. Keahlian saya boleh expired atau luput tak kalau saya langsung tak beli produk shaklee berbulan-bulan? Saya risau la, tiba-tiba saya nak beli nanti kalau expired membership shaklee saya tu jadi tak dapatlah saya beli dengan harga ahli lagi.
  10. Kalau saya jadi ahli shaklee dengan awak sebagai sponsor saya, boleh tak bagi tahu kepada saya cara nak makan vitamin atau suplemen shaklee yang saya beli dengan id saya nanti?
  11. Macam mana saya nak jadi ahli, saya perlu jumpa awak ke tak? Saya di Kuala Lumpur, awak kat Penang. Takpa ke jauh-jauh ni? Dan perlu tak saya submit dokumen apa-apa ke?
  12. Saya nak jadi ahli shaklee. Awak boleh tolong daftarkan saya tak?
  13. Berapa lama saya kena tunggu untuk awak daftarkan saya secara online selepas saya buat bayaran kepada awak?
  14. Saya nak jadi ahli shaklee. Boleh saya daftar sendiri tak di branch Shaklee.
  15. Jika saya mendaftar di branch Shaklee, lama tak saya kena tunggu sehingga pendaftaran selesai?
  16. Saya ni sibuk dan tak ada masa sangat nak ke branch Shaklee, kalau saya beli nak beli Shaklee, boleh tak awak ajarkan kepada saya macam mana nak order produk Shaklee secara atas talian?
  17. Saya ni sibuk, nak order barang secara online ni saya bukan ada masa nak login ke  account shaklee saya, boleh tak awak orderkan untuk saya memandangkan saya dah daftar jadi ahli shaklee dengan awak sebagai sponsor saya? Dan boleh tak saya dapat point untuk barang yang saya order tu?
  18. Saya nak jadi ahli shaklee, tapi saya tak ada credit card atau debit card, dan juga saya susah nak ke branch shaklee, nak order online memang masalah la. Boleh tak awak tolong orderkan untuk saya?
  19. Jika saya jadi ahli dan saya nak bisnes shaklee secara online, boleh tak awak membimbing saya?
  20. Ada lagi soalan, sila isikan pada borang di bawah ya. :) dan tekan button send ya.

Your Name (required)

Your Email (required)

Mobile Number

Your Message

Dan jawapan-jawapan kepada soalan di atas, sila baca di bawah. Terima kasih.

Jawapan:

1.           Macam mana nak jadi ahli shaklee? – Nak jadi ahli Shaklee, anda mestilah berumur 18 tahun dan keatas.

2.           Berapa bayaran pendaftaran yang dikenakan? – Bayaran yang dikenakan ialah sebanyak RM65 untuk seumur hidup.

3.           Jadi ahli shaklee ni kita bayar sekali sahaja ke seumur hidup atau kita kena renew tiap-tiap tahun? – Bayaran hanya RM65 sekali sahaja seumur hidup dan tak perlu lagi nak renew tiap-tiap tahun selagi anda ada beli produk Shaklee dalam masa 18 bulan.

4.           Macam mana nak jadi ahli shaklee secara percuma? – Nak jadi ahli Shaklee secara percuma anda haruslah membuat pembelian produk Shaklee sebanyak 200 UV atau 200 point.  Jumlahnya lebih kurang minimum RM650 dan anda boleh keahlian Shaklee secara percuma atau jadi ahli secara percuma.

5.           Bila saya dah jadi ahli shaklee, setiap kali saya beli produk saya dapat point tak? – Jika anda jadi ahli shaklee, anda sudah ada ID anda sendiri, dan sudah tentu ada dapat point setiap kali anda beli produk-produk Shaklee.

6.           Berapa point yang melayakkan saya dapat bonus Shaklee? – Nak dapat bonus Shaklee, anda haruslah mencapai 150 point atau 150 UV dalam bulan yang sama. Jumlah pembelian anda ialah minimum sebanyak RM450-RM550. Setiap produk ada point-point tertentu. Anda boleh refer link ini. Bonus Shaklee untuk pembelian ini ialah 5% dimana bonus lebih kurang RM22+ akan diberikan kepada anda jika anda layak.

7.           Bila saya jadi ahli shaklee, memang sudah tentu saya dapat harga ahli setiap kali beli produk? – Sudah tentu anda dapat harga ahli.

8.           Berapa beza harga pasaran dengan harga ahli? – Beza antara harga pasaran dan harga ahli ialah antara 5%-25%.

9.           Kalau saya jadi ahli shaklee dan saya cuma nak makan sendiri sahaja, tak ada masalah apa kan? Saya bukan nak bisnes. Keahlian saya boleh expired atau luput tak kalau saya langsung tak beli produk shaklee berbulan-bulan? Saya risau la, tiba-tiba saya nak beli nanti kalau expired membership shaklee saya tu jadi tak dapatlah saya beli dengan harga ahli lagi. Anda tidak perlu risau. Keahlian Shaklee anda belum expired atau lupus. Nama anda masih wujud dalam sistem data Shaklee walaupun sudah berbulan-bulan anda tidak beli produk Shaklee. Jadi jika tiba-tiba anda mahu beli produk Shaklee, sudah tentu anda beli dengan harga ahli kerana keahlian shaklee anda masih lagi aktif walaupun sudah berbulan-bulan anda tidak beli produk Shaklee.

10.         Kalau saya jadi ahli shaklee dengan awak sebagai sponsor saya, boleh tak bagi tahu kepada saya cara nak makan vitamin atau suplemen shaklee yang saya beli dengan id saya nanti? Tentulah boleh.

11.         Macam mana saya nak jadi ahli, saya perlu jumpa awak ke tak? Saya di Kuala Lumpur, awak kat Penang. Takpa ke jauh-jauh ni? Dan perlu tak saya submit dokumen apa-apa ke?Tak perlu jumpa. Dan tak perlu nak submit apa-apa dokumen. Anda hanya perlu hubungi saya di talian 0174556648 dan saya akan uruskan urusan nak daftar jadi ahli shaklee untuk anda.

12.         Saya nak jadi ahli shaklee. Awak boleh tolong daftarkan saya tak? Boleh. Selepas anda buat bayaran ke akaun bank saya, saya akan daftarkan anda sebagai ahli shaklee.

13.         Berapa lama saya kena tunggu untuk awak daftarkan saya secara online selepas saya buat bayaran kepada awak?Sila berikan saya masa selama 24 jam

14.         Saya nak jadi ahli shaklee. Boleh saya daftar sendiri tak di branch Shaklee? Boleh.  Anda boleh pergi ke mana-mana branch Shaklee berdekatan anda dan gunakan ID saya (nombor ID 910562, nama Norjannah Abdul Rahim) sebagai sponsor anda. Branch Shaklee yang rasmi hanya terdapat di tempat-tempat seperti dibawah. Selain daripada tempat yang disenaraikan di bawah memang tak wujud branch Shaklee.

  • Seberang Jaya di Pulau Pinang
  • Taman Sri Rampai, Wangsa Maju di Kuala Lumpur
  • Bandar Sunway, Subang Jaya di Selangor
  • Kota Bharu di Kelantan
  • Taman Molek di Johor Bahru
  • Medan Istana, Ipoh di Perak
  • Jalan Lintas Khidmat, Kota Kinabalu di Sabah

15.        Jika saya mendaftar di branch Shaklee, lama tak saya kena tunggu sehingga pendaftaran selesai?Bergantung kepada pelanggan yang terdapat di branch Shaklee ketika itu. Jika ramai orang, masa pendaftaran untuk anda boleh sampai 1 jam. Biasanya di branch Shaklee memang ada orang menunggu, kadang-kadang ramai, kadang-kadang tak ramai. Jika anda tidak mahu menunggu lama-lama, saya cadangkan anda pergi branch shaklee pada waktu yang bukan waktu break time dan waktu orang balik kerja. Sebab waktu break atau rehat memang biasanya ramai orang.

16.         Saya ni sibuk dan tak ada masa sangat nak ke branch Shaklee, kalau saya beli nak beli Shaklee, boleh tak awak ajarkan kepada saya macam mana nak order produk Shaklee secara atas talian? – Boleh.

17.         Saya ni sibuk, nak order barang secara online ni saya bukan ada masa nak login ke  account shaklee saya, boleh tak awak orderkan untuk saya memandangkan saya dah daftar jadi ahli shaklee dengan awak sebagai sponsor saya? Dan boleh tak saya dapat point untuk barang yang saya order tu? – Boleh. Saya akan order untuk anda selepas anda beritahu kepada saya barang-barang yang anda nak order dan juga selepas anda buat pembayaran ke akaun bank saya.

18.         Saya nak jadi ahli shaklee, tapi saya tak ada credit card atau debit card, dan juga saya susah nak ke branch shaklee, nak order online memang masalah la. Boleh tak awak tolong orderkan untuk saya? Boleh. Tak jadi masalah kalau anda tidak ada credit card atau debit card. Saya boleh tolong order untuk anda.  Anda beritahu kepada saya barang yang anda nak order dan selepas anda buat pembayaran ke akaun bank saya, saya akan order untuk anda.

19.         Jika saya jadi ahli dan saya nak bisnes shaklee secara online, boleh tak awak membimbing saya? Boleh.  Anda akan dibimbing secara online. Tapi ingat, untuk berjaya dalam bisnes bukan boleh goyang kaki tau. Anda harus bersungguh-sungguh berusaha dan mesti proaktif. Kelas bimbingan juga turut disediakan untuk anda secara online dan offline. 90% kejayaan adalah hasil usaha anda sendiri dan kemahuan serta keinginan anda. Kalau anda telah mendaftar, namun tiada satu usaha pon yang anda buat seperti yang saya suruh, nanti bisnes online anda langsung tak begerak :P

Okaylah, jika anda berminat jadi ahli shaklee, jangan tunggu-tunggu lagi, hubungi kak kenari sekarang :)

Hubungi kak kenari sekarang :)

Tel:

0174556648

Emel:

kenariputih9727@gmail.com

 

Thank for sharing!

About The Author


Kak Kenari

♥ Jannah | Gelugor, Balik Pulau ♥ Working Mother & Wifey ♥ Love Breastfeeding & Healthy-Beauty Life ♥ Your Shaklee Independent Distributor (ID 910562) ♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 017-4556648 ♥ Email: kenariputih9727@gmail.com