Bisnes Online

Jadi Ahli Shaklee Boleh Beli Sendiri Online Just Klik Klik Sampai

Category: Bisnes Online Written by Kak Kenari / October 7, 2014
jadi ahli shaklee

Assalam semua dan Good day :) Okay, kali ni kak kenari nak bagitau tentang kelebihan jadi ahli shaklee. Banyak juga tau. Sekarang ni yang kak kenari ingat yang paling best sangat just mengadap laptop saja. Tapi kena ada talian internet la. Baru la boleh online :) Buat pilihan nak order atau beli produk shaklee yang mana satu. Klik klik klik sampai habis semua langkah-langkah dalam sisitem belian online tu, lepas tu tunggu la dalam 2-3 hari barang pun sampai la kat depan mata. Haa best kan? Kak kenari memang pilih cara belian secara online ni sejak shaklee malaysia upgrade sistem shopping cart diorang.

Kelebihan bila kita telah daftar jadi ahli shaklee ni, kita dah boleh beli guna id kita sendiri dan semestinya harga retail produk secara automatik bertukar kepada harga ahli untuk kita. Harga retail dan harga ahli memang tidak sama. Harga ahli kita dapat less antara 5% hingga 25% daripada harga retail atau harga pasaran. Kalau anda memang percayakan produk shaklee memang langsung tak rugi anda daftar jadi ahli sekarang. Mahu menjadi ahli shaklee pun sebenarnya tidaklah susah sangat. Anda poleh pilih sama ada nak bayar atau tak mahu bayar. Keterangannya ialah seperti berikut:

1. Bayar RM65 untuk daftar jadi ahli shaklee seumur hidup atau

2. Anda buat belian produk shaklee sebanyak 200 UV. Kalau anda buat belian 200 UV, automatik anda akan dapat free membership atau keahlian percuma. Wow, best sangat, sebabnya dah tentu anda tak perlu belanja dan boleh simpan RM65 tu kan untuk bayar yuran keahlian. Untuk makluman anda 200 UV lebih kurang bersamaan dengan RM650. Setiap produk shaklee ini ada point-point tertentu.

Contoh macam bulan ini, ada offer BUY 6 FREE 1 untuk produk ESP shaklee. Kalau anda rebut peluang ini, anda memang bertuah kerana anda dapat:

  • Percuma 1 tong ESP yang berharga RM150 (harga pasaran)
  • Percuma free membership shaklee sebanyak RM65
  • Bonus cash back shaklee RM30+ pada bulan berikutnya

Haa, bertuahkan anda yang merebut peluang ini. Kalau jumlahkan semua yang diatas, lebih kurang anda dapat hadiah yang bernilai lebih kurang RM245. Wow, memang berbaloi sangat tawaran daripada Shaklee ni :). Jika anda ingin tahu lebih lanjut tentang produk ESP Shaklee ni, klik sini ya.

Tadi kak kenari dah bagitau kan, daftar jadi ahli shaklee ni mudah sangat. Mudah macam mana tu? Bagaimana? Anda perlu:

  1. Ada sponsor. Anda boleh gunakan id kak kenari 910562 sebagai sponsor anda jika anda daftar jadi ahli shaklee di branch shaklee. Branch Shaklee di Malaysia hanya ada tempat-tempat berikut sahaja:
  • Seberang Jaya di Pulau Pinang
  • Taman Sri Rampai, Wangsa Maju di Kuala Lumpur
  • Bandar Sunway, Subang Jaya di Selangor
  • Kota Bharu di Kelantan
  • Taman Molek di Johor Bahru
  • Medan Istana, Ipoh di Perak
  • Jalan Lintas Khidmat, Kota Kinabalu di Sabah

Selain daripada tempat-tempat di atas, memang tiada branch Shaklee yang rasmi dan diiktiraf oleh Shaklee. Jika anda mahu mendaftar di branch Shaklee, anda kena beli borang keahlian shaklee, harganya ialah RM3 untuk 1 set borang dan ada 10 borang. Kak kenari pilih untuk daftar secara online kerana tak perlu borang hardcopy, tak perlu beli, hehe.. borang softcopy free atau percuma :).

Kak kenari sebenarnya lebih cenderung membeli produk Shaklee secara online. Kelebihan beli produk Shaklee secara online, anda tentulah:

  1. Jimat duit minyak kenderaan anda
  2. Tak perlu nak ambil nombor dan tunggu sehingga selesai pembelian. Branch Shaklee biasanya ramai orang, macam kat bank tu :). Masa menunggu sehingga selesai urusan anda ambil masa agak panjang. Kalau ramai orang boleh sampai 1 jam anda harus berada di branch.
  3. Jimat masa sebab anda hanya klik klik klik klik di sistem pembelian online sehingga selesai urusan pembelian online anda :). Serius tak sampai pun 15 minit.
  4. Tunggu 2-3 hari barang yang anda order sampai depan mata anda.
  5. Kos penghantaran atau postage anda perlu bayar hanya RM10 untuk pembelian di bawah RM800. Jika pembelian RM800 dan ke atas, kos penghantaran jadi percuma.

Selain itu, untuk membolehkan anda membeli produk shaklee secara online, anda mestilah mempunyai debit card atau credit card. Kalau tidak ada lagi, anda boleh pergi ke bank dahulu untuk memohon. Mana-mana bank pun tak apa lebih-lebih lagi jika transaksi anda menggunakan credit card. Macam kak kenari, kak kenari menggunakan debit card maybank dan credit card cimb bank. Memang tersangat mudah seorang ahli shaklee seperti kak kenari membuat belian produk shaklee secara online ini. Jadi jom daftar hari ini juga sebagai ahli shaklee.

Jadi Ahli Shaklee, automatik dapat harga ahli. Dan bila-bila masa pon anda boleh shopping online di website shaklee malaysia. Caranya sangat-sangat mudah. Just login website shaklee malaysia. Kalau anda tak ingat, boleh ikuti langkah-langkah di bawah:

Cara nak order online. Shipping biasa ambil masa 2-5 hari.

Mula2 mestila kena login masuk account shaklee malaysia dulu ok.

1. www.shaklee.com.my

2. click “member login”

3. masukkan no.id shaklee dan password.

jadi ahli shaklee

Kalau anda nak tengok harga produk shaklee, anda boleh lihat seperti dibawah. Harga produk yang dipaparkan ialah harga pasaran. Harga ahli memang tidak dapat kak kenari display sebab shaklee memang tak bagi distributor display harga ahli. Jangan risau kalau dah jadi ahli mesti dapat harga ahli dan dapat point tau bila beli shaklee. Point tu anda boleh lihat sendiri.

Product
Point (UV)
Harga (RM)
Size
Type
Vivix118475150 mlLiquid
Vitamin C Plus2392.50180 tabsTablet
Vitalea (with iron)2388.75120 tabsTablet
Tea Mix2713128 sticksSachet
Osteomatrix1661120 tabsTablet
Get Clean Water Pitcher 1 Set804601 Housing
1 Get Clean
3 + 1 Filter
ESP (Energising Soy Protein)39150850gPowder
Cinch Shake (Vanilla)37173765gPowder
Cinch Shake (Coklat)37173765gPowder
Meal Shakes (French Vanilla)31113544gPowder
Collagen Powder7429815 sachetsSachet
B-Complex (with folic acid)1353.75120 tabsTablet
Zinc Complex833.75120 tabsTablet
Alfafa Complex (Large)2597.50700 tabsTablet
Alfafa Complex (Small)1353.75330 tabsTablet
Nutriferon45181.2530 sticksSachet
Performance Drink (Natural Orange)2183539gPowder
Vitamin E (with selenium & grapeseed)38149120 capsulecapsule
Omegaguard (with omega-3, DHA, ALA & APA)3513690 softgelsoftgel
GLA Complex (with EPO & omega-6)2491.2560 softgelsoftgel
Advance Joint Health Tablet3112460 tabsTablet
Lecitin1152.50180 softgelsoftgel
Herblax1252.50120 tabstablet

Oklah, jom jadi ahli shaklee dan rebut peluang ini. Kelebihan anda jika anda daftar jadi ahli shaklee dengan kumpulan kak kenari seperti berikut:

  1. Jika anda tidak mahu berbisnes, dan hanya mahu jadi ahli makan sendiri, anda dapat konsultasi percuma daripada kak kenari tentang cara nak makan vitamin shaklee.
  2. Anda juga tak perlu nak maintain points tertentu jika anda hanya jadi ahli untuk makan sendiri sahaja.
  3. Jika anda ingin serius berbisnes secara online, anda akan mendapat tunjuk ajar daripada kak kenari secara online. Untuk berjaya sebenarnya anda, kak kenari atau sesiapa sahaja mestilah kena berusaha. Anda jangan ingat bisnes shaklee ni bisnes goyang kaki tapi duit masuk :P. Kalau anda seorang tailor atau anda ambil upah jahit baju mungkin terpakai untuk anda, hehe.. Bisnes Shaklee memang bukan seperti itu. Kak kenari pon kalau kak kenari goyang kaki memang tak dapat apa-apa pon, hehe..

Okay, jom daftar jadi ahli shaklee sekarang sama ada anda mahu jadi ahli makan sendiri atau ingin berbisnes, jom hubungi kak kenari sekarang untuk daftar jadi ahli. Jika anda malu, boleh isi sahaja borang di bawah ini dan tekan submit.

Nama

Emel

Address Surat Menyurat

Kad Pengenalan

Mobile Number

Atau anda boleh hubungi kak kenari sekarang. Proses pendaftaran secara online untuk anda akan dibuat oleh kak kenari sebagai sponsor anda. Jangan risau, selepas anda buat bayaran keahlian, kak kenari akan daftar anda sebagai ahli shaklee. Sila berikan masa selama 24 jam pada kak kenari. InsyaAllah selepas kak kenari selesai daftar anda sebagai ahli shaklee, anda akan dapat 1 SMS daripada Shaklee untuk Shaklee maklumkan nombor ID Shaklee anda dan juga password akses ke sistem online shaklee malaysia. Best sangat, sebabnya:

  1. Anda mula dapat membeli produk shaklee pada harga ahli
  2. Anda dapat point untuk setiap pembelian
  3. Jika dalam sebulan, anda buat banyak pembelian sehingga point anda mencecah 150 UV, anda layak dapat cash back bonus shaklee yang bernilai lebih kurang RM22+. Memang tak banyak mana, tapi anda layak mendapatnya. Tahniah!
  4. Jika anda mahu berbisnes, anda boleh mula buat sharing tentang produk Shaklee dan anda boleh bertanya pada kak kenari sebagai upline atau sponsor anda tentang bagaimana nak buat bisnes online shaklee ini. Apa yang kak kenari tahu, kak kenari sharing dengan anda okay :). Seminar secara online atau offline pun ada disediakan untuk anda.

Okaylah, jika anda berminat jadi ahli shaklee, jangan tunggu-tunggu lagi, hubungi kak kenari sekarang :)

Hubungi kak kenari sekarang :)

Tel:

0174556648

Emel:

kenariputih9727@gmail.com

 

 

Thank for sharing!

About The Author


Kak Kenari

♥ Jannah | Gelugor, Balik Pulau ♥ Working Mother & Wifey ♥ Love Breastfeeding & Healthy-Beauty Life ♥ Your Shaklee Independent Distributor (ID 910562) ♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 017-4556648 ♥ Email: kenariputih9727@gmail.com