Landmark Study Shaklee

Landmark Study Shaklee Yang Buat Aku Tersurprise Gitu

Category: Landmark Study Shaklee Written by Kak Kenari / September 26, 2016
Landmark Study Shaklee

Memang tak rugi kak kenari drive dari rumah ke branch shaklee penang nak dengar sharing Orlando Tour oleh Master Z n wife dia Master Lyna. Kat sharing di branch shaklee penang inilah kak kenari mula ambik port pasal landmark study shaklee yang dikongsikan oleh Master Z. Seperti yang kak kenari cerita pada entry sebelum ni sebab utama kak kenari impress nak hadir sharing Master Z ni sebab teruja nak tengok statement bonus shaklee yang lagi 300k nak cecah sejuta tu, tapi bila sampai branch shaklee penang cerita lain pulak yang menarik perhatian kak kenari.

Cerita benar yang berlaku sehingga terhasilnya landmark study shaklee ni betul buatkan kak kenari ni rasa tersurprise gitu. Bukan apa sebab mula-mula kak kenari ingat landmark study shaklee ni just satu cerita yang biasa-biasa sahaja tapi rupa-rupanya kak kenari silap. Cerita benar ini rupa-rupanya membuatkan kak kenari terinspirasi dan rasa tersurprise juga :)

Ok. Inilah dia bermulanya cerita landmark study shaklee ni, macam mana CEO Shaklee iaitu Mr. Roger Barnett sanggup mengambil risiko dan membelanjakan berbilion dolar untuk landmark study shaklee ni. Sebenarnya pon masa idea nak buat landmark study ni di proposed oleh Dr.Gladys Block dan seorang saintis shaklee iaitu Dr. Jamie McManus kepada Roger, Roger ni baru sahaja beli company shaklee ni daripada pemilik lama shaklee iaitu Yamanouchi Pharmaceutical.

Masa ni kak kenari pon terfikir, dasyat juga Mr. Roger Barnett ni. Sudahla dia baru beli company shaklee ni dah habis berbilion duit dia, lepastu nak melabur duit lagi untuk hasilkan landmark study. Wah, ni memang betul-betul aku surprise sangat ni, detik kak kenari dalam hati. Before ni kak kenari tak rasa minat pon sangat pasal landmark study shaklee ni sebab bagi kak kenari macam nak provoke shaklee macam bagus sangat. Dan kak kenari fikir takkan la shaklee yang paling bagus. Yang lain-lain tak bagus ke? :)

Ok sebelum kak kenari teruskan cerita disebalik landmark study shaklee ni, anda tahu sebenarnya Roger Barnett pon pelik kenapa orang Malaysia suka makan macam-macam walaupun tak makan shaklee pon. Hihihi. Adui, yang ni kak kenari pon tak ada jawapannya. Set kulit cantik kat malaysia ni memang ada macam-macam brand. Yang kat dalam tv, facebook, instagram pon berlambak2. Tapi produk2 brand lain tu tak ada landmark study macam  brand shaklee ni. Untuk pengetahuan anda semua, Shaklee satu-satunya company yang berani membuktikan keberkesanan produknya melalui landmark study. Company lain yang jugak famous macam amway, herbalife, elken, blackmores, kordell pon belum ada buat lagi.

Oklah cerita disebaliknya landmark study bermula begini. Pada suatu hari, Dr. Gladys Block dia terfikir nak buat kajian pada orang-orang yang mengamalkan makan vitamin dalam hidup mereka. Jadi, Dr. Gladys ni pon mula la approach beberapa company yang jual produk vitamin kat US untuk dapatkan tajaan bagi kajian yang dia nak buat. Mula-mula tu Dr.Gladys ni ingat patutnya company2 tu setuju la dengan rancangan dia tapi sebaliknya pula. Company2 tu tak mahu pon bagi kerjasama untuk menaja kajian Dr.Glady ni nak buat kajian pada orang-orang yang dah makan vitamin brand company diorang. Adus, kenapa begitu ya? Patutnya company2 tu setuju la sebab hasilnya nanti berfaedah untuk company tu jugak. Tapi entah kenapa company2 tu tak mahu bekerjasama dengan Dr.Gladys ni. Yang tu kak kenari tak mau komen tau :)

Ok, sambung. Lepastu kebetulan ada satu bekas saintis shaklee ni dia pon tengah berkhidmat kat universiti yang sama dengan Dr.Gladys ni, jadi dia pon syorkan kat Dr. Gladys untuk approach company shaklee pulak. Yela dia ialah bekas saintis shaklee dan dia ada kenal2 dengan saintis lain juga di shaklee. Dipendekkan cerita saintis shaklee iaitu Dr. Jamie McManus dan Dr.Gladys ni pon proposed la idea diorang nak buat kajian pada penguna-penguna vitamin shaklee kat Roger Barnett dan nak minta sponsor la kajian diorang tu. Masa ni sebenarnya Roger baru saja beli company shaklee ni daripada orang lain iaitu Yamanouchi Pharmaceutical. Dan lepas berbincang Roger setuju dengan idea diorang tu. Tapi Roger tambah sikit syarat lagi. Iyela dah Roger yang sponsor. Hihi. Jadi lepastu diringkaskan kajian tersebut ada 3 part iaitu:

1. Kajian keatas orang2 yang makan vitamin brand shaklee

2. Kajian keatas orang2 yang makan vitamin2 brand lain dan yang tak makan vitamin langsung.

3. Kajian keatas orang2 yang makan vitamin shaklee selama 20 tahun. Ok, dan lepastu bermulalah kajian landmark study ini.

Sebenarnya Dr. Gladys ni dia nak tau sama ada produk-produk suplemen dan vitamin di pasaran sebenarnya sungguh ke bermanfaat dan berfaedah untuk kesihatan jangka panjang atau cuma membazir duit saja bagi orang yang membelinya. Dan Dr. Gladys pon nak tau juga apa hasil pada pengguna produk shaklee ni yang dah mengamalkan makan shaklee selama 20 tahun. Yela shaklee ni dah begitu lama dan masih ada dalam pasaran.

Lepastu yang kita semua tunggu-tunggu pastilah hasil kajian landmark study shaklee ini. Ya, keputusan menunjukkan tak sia-sia Roger bagi sponsor. Hasil kajian seperti dibawah. Dan keputusan kajian ini juga telah dihantar untuk audit dan review oleh saintis lain bagi menyokong keputusannya supaya tidak ada pihak lain yang boleh menyangkalnya. Lagipun keputusan ini juga akan publish dalam Nutritional Jurnal iaitu antara international jurnal yang diiktiraf.

Ok, bawah ini hasil keputusan landmark study tu:

1. Orang yang amalkan makan vitamin shaklee terbukti lebih sihat daripada orang yang tak makan vitamin dan juga mereka lebih sihat daripada orang yang makan vitamin jenama yang lain.

2. Produk-produk suplemen dan vitamin shaklee terbukti secara saintifik selamat dimakan dalam dos yang selamat tanpa kesan sampingan yang negatif walaupun tempoh jangka masa panjang.

3. Tahap kesihatan orang yang amalkan vitamin jenama lain terbukti lebih teruk daripada orang yang tidak ambil apa-apa vitamin.

Tu dia. Jadi anda apa macam? Anda rasa perlu ke tak perlu ambil vitamin ni sebenarnya. Adui. Dan bila sudah habis dengar kisah landmark study tu, bagi diri kak kenari sendiri kak kenari rasa bertuah sebab vitamin yang kak kenari makan sejak 4 tahun yang lalu ialah vitamin brand shaklee. Walaupun masih ramai yang masih skeptical pasal shaklee, tapi yang setia makan shaklee masih tak beli brand lain juga. Kak kenari sendiri setia sungguh dengan vitamin C shaklee, bcomplex shaklee, omegaguard shaklee dan juga vitalea shaklee sebagai suplemen asas yang diperlukan untuk tubuh badan kita ini. Harga 4 produk ini menjadi pilihan kak kenari dari segi harga dan kualitinya berbanding jenama-jenama yang lain.

Anda pula bagaimana? Kalau anda nak fikir-fikir dulu, boleh juga. Usah anda fikir lama-lama ya. Vitamin jenama shaklee terbukti berkesan, semulajadi dan selamat digunakan. Anda nak order vitamin shaklee, anda whatsapp kak kenari sekarang ya.

Jannah @ KenariPutih

Whatsapp 0174556648

*Setiap pembelian akan diberi konsultasi percuma ya & tip2 special untuk gaya hidup sihat

Landmark Study Shaklee

Landmark Study Shaklee

Thank for sharing!

About The Author


Kak Kenari

♥ Jannah | Gelugor, Balik Pulau ♥ Working Mother & Wifey ♥ Love Breastfeeding & Healthy-Beauty Life ♥ Your Shaklee Independent Distributor (ID 910562) ♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 017-4556648 ♥ Email: kenariputih9727@gmail.com