Panduan Ibu Mengandung

Panduan Ibu Mengandung

Performance Drink Shaklee Terbaik Ibu Mengandung Morning Sickness

Category: Panduan Ibu Mengandung Written by Kak Kenari / April 18, 2014
Performance Drink Shaklee

Assalam and Good Day to all. Kali ni Kak Kenari nak cerita tentang kebaikan Performance Drink Shaklee untuk Ibu Mengandung. Senarionya ibu mengandung memerlukan tubuh badannya dibekalkan dengan nutrisi-nutrisi yang terbaik untuk dirinya sendiri dan juga bayi yang sedang dikandung. Ibu mengandung yang mana kandungannya masih muda adalah sangat-sangat perlu mengawasi dan menjaga diri mereka bagi mengelakkan komplikasi yang tidak diingini. Memastikan tubuh badan ibu mengandung tidak terhidrasi oleh cuaca panas yang melampau mahupun alahan atau morning sickness yang teruk adalah amat perlu bagi mengekalkan tahap kesihatan ibu mengandung berada pada tahap yang baik.

Klik sini untuk mengetahui cara mengatasi morning sickness.

Jom kita lihat kenapa Performance Drink Shaklee boleh menjadi makanan kesihatan yang terbaik untuk ibu mengandung.

1.       Mengandungi banyak elektrolit untuk dibekalkan dalam tubuh badan. Elektrolit sangat penting kerana ia dapat menggantikan jumlah air yang telah hilang dalam badan akibat daripada aktiviti-aktiviti yang kita lakukan setiap hari.

2.       Elektrolit juga dapat membantu mengimbangi metabolisma air dalam tubuh badan kita. Elektrolit ini terdiri daripada ion potassium, ion kalsium, ion sodium, ion magnesium dan ion klorida. Fungsi elektrolit ini ialah menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

  • 3.       Elektrolit ini juga dapat membantu sistem neuromotor yang mana baik untuk tindak balas saraf dan otot-otot kita. Jadi sebab itulah juga dengan mengambil Performance Drink Shaklee ini badan kita berasa dapat dibekalkan dengan tenaga serta kita bebas daripada rasa lesu dan letih yang kerapkali menghantui diri kita. Lagipon rasa performance drink ini ialah perisa orange jadi sangat sesuai bagi ibu mengandung di trisemester pertama yang masih lagi bertarung dengan morning sickness. Bukankah rasa sedikit masam dapat mengurangkan rasa muntah dan mual :)
  • 4.       Bantu kekalkan paras gula dalam darah. Paras gula dalam darah juga dapat dikekalkan agar berada dalam tahap yang baik dengan pengambilan Performance Drink Shaklee ini. Jadi sekiranya terdapat kecederaan pada otot ia akan cepat sembuh. Dan paras gula yang stabil dapat mengekalkan tenaga supaya tidak cepat berasa lesu atau letih dan juga dapat tingkatkan stamina.
  • 5.       Bantu kekalkan tenaga walaupun berpuasa ataupun sedang bertarung dengan morning sickness atau rasa tak selera nak makan. Performance Drink Shaklee ini ialah satu minuman yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi. Jadi ia merupakan minuman yang terbaik untuk ibu mengandung lebih-lebih ibu mengandung di trisemester pertama yang seringkali mengalami alahan atau morning sickness. Mereka kehilangan banyak tenaga kerana sering pening, mual dan muntah. Jadi Performance Drink Shaklee dapat kembalikan tenaga mereka yang telah hilang. Selain itu, ia juga bagus bagi ibu mengandung atau individu yang berpuasa sepanjang hari untuk mendapatkan tenaga. Minuman ini amat sesuai diminum semasa waktu sahur dan waktu berbuka.

Ok itu sahaja yang kak kenari dapat huraikan mengenai kebaikan Performance Drink Shaklee ini untuk tubuh badan kita lebih-lebih lagi ibu mengandung yang mengalami morning sickness. Selain itu ia juga amat sesuai diminum ketika cuaca panas dan musim kemarau. Antara individu lain yang sesuai juga ambil Performance Drink Shaklee ini ialah:

  1. Atlit atau individu yang suka bersukan, contohnya berbasikal :)
  2. Kanak-kanak yang demam 
  3. Ibu Mengandung
  4. Individu yang berpuasa
  5. Ibu Menyusu

Harga pasaran untuk Performance Drink Shaklee ini hanyalah RM83 dan 1 tong mengandungi 539 g. Berbentuk serbuk dan boleh tahan selama 1-2 bulan. Tapi jika setiap hari anda memang tak boleh tinggalkan Performance Drink ni ianya hanya boleh bertahan selama sebulan. :)

Performance Drink

Jika anda rasa harga pasaran RM83 macam tak masuk akal, jadi anda mesti buat pilihan bijak sekarang. Klik gambar dibawah untuk daftar jadi ahli dengan hanya serendah RM65 sahaja seumur hidup dan terus dapat beli setiap produk shaklee dengan harga lebih menjimatkan.

 daftar ahli contoh image

Hubungi kak kenari sekarang :)

Tel:

0174556648

Emel:

kenariputih9727@gmail.com

Thank for sharing!

About The Author


Kak Kenari

♥ Jannah | Gelugor, Balik Pulau ♥ Working Mother & Wifey ♥ Love Breastfeeding & Healthy-Beauty Life ♥ Your Shaklee Independent Distributor (ID 910562) ♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 017-4556648 ♥ Email: kenariputih9727@gmail.com