Panduan Kecantikan

Collagen Powder Shaklee Kekal Tegang Lagi Gebu Walaupun Kertu

Category: Panduan Kecantikan Written by Kak Kenari / September 9, 2014
collagen powder shaklee

Assalam dan salam sejahtera semua. Ok itu dia topik entry kak kenari tentang produk shaklee yang kalau bab nak cantik, gebu, tegang sana sini, bab takut laki or suami cari lain haa ni dia.. yang mesti cuba.. collagen powder shaklee.. wah hebat sangat ke collagen brand shaklee ni? Sungguh ke collagen powder shaklee ni boleh bagi kita tegang sana sini? Ahaha… kak kenari ni antara pengguna collagen powder shaklee ni jugak. Kak kenari memang percaya collagen powder shaklee ni memang boleh bagi kita cantik, gebu, tegang sana sini. Tapi kalau bab laki or suami nak cari lain tu.. yang tu tak berani nak jamin… ahaha.. tapi InsyaAllah suami-suami yang setia, yang bertimbang rasa, yang fikir panjang memang tak mau cari bini lain. Lagi-lagi kalau si isteri dah banyak berkorban untuk kekalkan keharmonian rumah tangga. :)

Okla, jom kita terus tengok apa kelebihan collagen powder shaklee ni. Sungguh ke walaupun kita dah kertu atau dah usia banyak nanti kita tetap cantik, tegang dan berseri-seri macam anak dara baru kahwin umur 25-26? Ahaha.. kak kenari pon kawen umur 26 rasanya. 26 tahun baru laku weh.. hahaha…

Kebaikan dan kelebihan collagen powder shaklee yang bersumberkan sisik ikan merah ni atau nama english  dia red snapper scale (RSS):

1.    Tahan lasak

  • sebab apa collagen ni tahan lasak. Sebabnya sumber utama collagen ni iaitu daripada sisik ikan merah.
  • Apa kaitan tu? Ikan merah ni sumbernya ialah dari perairan laut dalam Jepun. Laut dalam tau, bukan calang-calang. Ikan merah ni dia hidup kat laut dalam. Bayangkan macam mana kriteria yang ikan merah ni kena ada kan. Mestila antara ciri ikan merah ni kena ada, dia kena tahan lasak supaya dia boleh hidup dan survive untuk menahan tekanan air sehingga 60 pound di dasar laut.

2.    Sangat elastik

  • Mestila collagen ni bersifat elastik kan sebab bersumberkan sisik ikan merah ni mesti kena elastik. Bukan ikan merah ni saja yang ada dalam laut dalam tu. Ikan paus, ikan jerung semua ada. Tapi ikan merah tetap survival dan kekal cantik menawan.

3.    Kepaduan sel kolagen sisik ikan merah sangat tinggi

  • Mengandungi 4,000 mg ekstrak kolagen sisik ikan merah yang tulen dan berkualiti tinggi.

4.    Mempunyai molekul yang amat ringan iaitu hanya 1,000 dalton

  • Antara ciri kolagen terbaik ialah mempunyai molekul yang ringan kerana lebih ringan maksudnya lebih mudah bagi tubuh kita untuk menyerap kolagen. Struktur kolagen  dalam badan kita juga dapat dibina dengan adanya bekalan kolagen terbaik yang telah kita amalkan sebagai makanan tambahan. Kolagen sangat mudah diserap oleh tubuh bagi merangsang sintesis kolagen pada lapisan dermis dalam tubuh manusia.

5.    Kadar kelembapan yang sangat tinggi

  • Kolagen sisik ikan merah ini juga dapat meningkatkan kelembapan kulit kita. Ikan merah sememangnya memiliki kadar kelembapan yang sangat tinggi untuk membolehkannya terus survive di air laut dalam yang begitu sejuk.

Itulah dia 5 ciri kolagen sisik ikan merah. Bagi meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyerlahkan lagi kecantikan dalaman kita, produk collagen powder shaklee dirumus dengan tujuh bahan utama termasuk ekstrak biji Camelia japonica, ekstrak pfaffia, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acido, vitamin C dan vitamin B.

Okay jom kita tengok sikit detail pasal ramuan-ramuan yang lain yang ada dalam collagen powder shaklee ni:

1.    Ekstrak biji Camelia japonica

  • Camellia japonica ini ialah sejenis bunga yang ditanam secara semulajadi di bahgaian barat dan selatan di negara Jepun dan memang terkenal digunakan untuk pengeluaran seruk ekstrak.
  • Ekstrak biji camelia japonica ini adalah bahan mentah yang digunakan untuk tujuan kecantikan, iaitu ianya menggalakkan pengeluaran kolagen dan asid hyaluronik.
  • Selain tu, ekstrak camelia japonica ini kaya dengan oleic acid yang berfungsi untuk meningkatkan kelembapan kulit.
  • Ekstrak camelia japonica ini turut mengandungi isoflavones yang sangat sesuai untuk kesihatan dimana berupaya menurunkan kadar kolesterol.

2.    Ekstrak pfaffia

  • Pfaffia ini juga dikenali sebgai ginseng brazil.
  • Ekstrak pfaffia ini berpotensi luar biasa iaitu ia boleh mengikat jumlah air yang banyak dan menjadikan kulit  licin dan lembut.
  • Selain itu, ekstrak pfaffia ini turut memberikan perlindungan untuk air daripada mudah dihilangkan atau dinyahkan melalui sel-sel kulit kita.
  • Gabungan ekstrak pfaffia dengan ekstrak biji bunga camelia japonica dapat menyokong penghasilan asid hyaluronic yang sangat baik untuk kecantikan kita.

3.    Lactobacillus acidophilus

  • Lactobacillus acidophilus ini adalah satu daripada prebiotik dimana ia adalah juga sejenis bakteria baik yang terdapat dalam sistem pencernaan kita.
  • Kehadiran bakteria lactobacillus acidophilus ini dapat membantu mengimbangi usus kecil dan membantu mengimbangi usus kecil serta membantu meningkatkan penyerapan kolagen.

4.    Ekstrak kerang-kerangan

  • Dalam ekstrak shelfish ni terdapat glucosamina untuk penghasilan synovial fluid yang bermanfaat untuk sendi.

5.    Vitamin C dan Vitamin B

  • Fungsi vitamin C dapat meningkatkan lagi pengeluaran kolagen semulajadi dalam badan kita dan melawan radikal bebas yang menyeang tubuh kita setiap hari.
  • Fungsi vitamin B pulak untuk menghasilkan tenaga dimana ia terlibat dalam proses metabolisme badan kita.

Baiklah semua penerangan diatas membuktikan kebenaran collagen powder shaklee antara yang terbaik di pasaran. Bukan sahaja dapat mengekalkan kecantikan, tetapi juga bagus juga untuk kesihatan sendi dan dapat mengurangkan sakit-sakit sendi. Iyelah makin umur meningkat bukan setakat kulit kita saja nak mengedut, tapi kita akan mula lenguh sana sini kan. Jadi penting bagi kita kena untuk terus kekal cantik menawan atas banyak sebab. Macam kak kenari antara yang menggerunkan kalau suami nak kawin lagi, memang bikin perang.. hahaha… walaupun collagen powder shaklee ni memang hanyir bau dia tapi kak kenari telan juga disebabkan khasiat-khasiat terbaik collagen powder shaklee yang mahu kak kenari nikmati.  

Okay, jom layan gambar minuman collagen powder shaklee ni kat bawah yang kak kenari bancuh. Dan mesti dapatkan segera tau collagen powder shaklee yang terbaik kat pasaran ni. Harga pasaran untuk 1 kotak ialah RM298 dan ada 15 sachet untuk 1 kotak. Harga menarik untuk barang baik :). Klik sini untuk jadi ahli shaklee dan dapatkan lebih banyak penjimatan dan faedah. 

Bulan ni ada offer lagi buy 6 free 1. Lagi dapat jimat duit dan dapat banyak benefit-benefit lain. Antaranya ialah:

  • Dapat free membership shaklee
  • Dapat bonus cash dalam RM30+ pada tengah bulan depan
  • Dapat 1 kotak free collagen powder shaklee yang bernilai RM298.

Ok hubungi kak kenari sekarang jugak okay :)

Atau anda ingin membeli sendiri boleh klik disini ya.

Jangan lupa hubungi kak kenari untuk cara makan dan konsultasi. 

Hubungi kak kenari sekarang :)

Tel:

0174556648

Emel:

kenariputih9727@gmail.com

minuman collagen powder shaklee + sunquick tropika

minuman collagen powder shaklee + sunquick tropika

Thank for sharing!

About The Author


Kak Kenari

♥ Jannah | Gelugor, Balik Pulau ♥ Working Mother & Wifey ♥ Love Breastfeeding & Healthy-Beauty Life ♥ Your Shaklee Independent Distributor (ID 910562) ♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 017-4556648 ♥ Email: kenariputih9727@gmail.com