Panduan Kecantikan

Vitamin C Shaklee Pilihan Wanita Masa Kini

Category: Panduan Kecantikan Written by Kak Kenari / April 10, 2018
vitamin c shaklee

Tugas wanita sama ada seorang suri rumah atau pun yang bekerjaya pada zaman sekarang pasti tak banyak beza bila berstatus seorang “ibu”.

Sama ada surirumah atau pun yang bekerja memastikan rumah bersih dan tidak semak seperti kapal pecah atau pun rumah seperti reban ayam boleh menjadikan seorang wanita yang bergelar ibu sentiasa gembira dan bahagia menjadi seorang isteri disamping suami dan anak-anak. Rumah yang semak seperti reban ayam ataupun seperti kapal pecah boleh menjadikan seorang wanita bertukar menjadi singa ataupun harimau. Apabila keadaan ini berlaku wajah wanita yang stress akan cepat mengalami penuaan ataupun bahasa mudahnya wanita cepat nampak tua berbanding suaminya. Bagi seorang wanita pastinya mereka tidak mahukan wajah yang tense atau tegang apabila berhadapan dengan suami dan anak-anak. Lebih menakutkan lagi persepsi atau pandangan daripada orang luar yang ada di sekeliling mereka. Kakak ipar, adik ipar, pak mertua, mak mentua, biras, mak sedara, pak menakan, sepupu dan lain-lain lagi :-)

Jadi untuk mengatasi masalah cepat tua di kalangan wanita dan ibu-ibu di dunia tentunya dengan pengambilan vitamin c shaklee sebanyak 2 biji sehari sekurang-kurangnya. Ini kerana vitamin C shaklee dapat membantu wanita memperlahankan kulit wajah mereka daripada nampak tua dan tidak cantik lagi.  Wanita yang bergelar isteri pasti kembang semangkuk bila dikatakan masih muda dan cantik macam remaja atau anak dara :-)

Wanita sama ada suri rumah ataupun yang bekerja memang terpaksa berhadapan dengan stress. Apalagi pada zaman sekarang dimana stress bukan sahaja apabila melihat rumah yang semak bak kapal pecah dan stress dengan bos atau atasan di tempat kerja tetapi stres juga turut datang daripada alam persekitaran kita yang tidak lagi senyaman dulu. Jadi, pengambilan vitamin C shaklee sebanyak 2 biji sehari menjadi satu kemestian untuk wajah yang sentiasa nampak berseri :)

Berikut kak kenari senaraikan 20 kelebihan dan kebaikan vitamin C shaklee

 1. Dapat mengekalkan kelembapan kulit dari lapisan dalam hingga ke lapisan luar kulit
 2. Merangsang pengeluaran kolagen dalam tubuh badan
 3. Menguatkan imun sistem badan daripada mudah terkena alergi seperti selsema dan habuk
 4. Merupakan antioksidan yang melawan radikal bebas dan menguatkan sel darah untuk melawan kuman dan bakteria
 5. Dapat membantu menaikkan haemoglobin dalam darah bagi ibu yang mengandung
 6. Dapat mencerahkan kulit kerana vitamin C dapat meningkatkan paras gluthathione dalam darah
 7. Dapat memudarkan parut jerawat dengan pengambilan vitamin C yang konsisten
 8. Dapat memudarkan parut keloid bagi ibu yang bersalin secara pembedahan dengan pengambilan vitamin C yang kerap dan konsisten
 9. Dapat mengurangkan stres kerana vitamin C merupakan antioksidan yang melawan hormon stres seperti cortisol
 10. Dapat mengaktifkan interferon semulajadi dalam badan kita untuk memerangi sel kanser atau sel-sel jahat yang menyerang tubuh kita
 11. Dapat mengekalkan kecantikan wajah kerana vitamin C merupakan antioksidan yang melawan radikal bebas yang boleh membantu mengekalkan kesihatan sel-sel dalam lapisan kulit
 12. Dapat mengelakkan jerawat daripada tumbuh di lapisan kulit kita kerana vitamin C dapat membunuh kuman dan bakteria
 13. Untuk wanita yang sedang period atau datang bulan juga digalakkan makan vitamin C sebanyak 2 biji sehari bagi mengurangkan sakit seperti senggugut dan rasa sejuk seperti simpul biawak.
 14. Wanita yang dalam fasa menopaus atau telah menopaus juga perlu amalkan vitamin C sebanyak 2 biji sehari bagi mengekalkan kesihatan yang baik dan optimum.
 15. Bagi yang sukar mendapatkan sayur dan buah-buahan untuk dimakan pada setiap hari, ambil vitamin C sebagai makanan tambahan untuk menggantikan vitamin C daripada sumber semulajadi daripada sayur dan buah.
 16. Dapat mengawal kolestrol dan risiko darah tinggi
 17. Dapat mempercepatkan sembuhan luka bagi ibu bersalin sama ada secara normal atau pembedahan.
 18. Dapat juga menyembuhkan luka akibat kecederaan atau kemalangan
 19. Dapat mengatasi gatal-gatal di permukaan kulit akibat daripada alergi terhadap habuk ataupun tersilap makan
 20. Dapat mengurangkan penyakit resdung seperti gatal-gatal di hidung dan mata

Banyak kan manfaat vitamin C Shaklee ini untuk tubuh badan kita. Bukan sahaja sesuai untuk kaum wanita tetapi juga untuk kaum lelaki.

Jika anda mahu order vitamin C shaklee ini boleh klik link yang diberikan di bawah atau hubungi kak kenari untuk order :)

Esell
Klik untuk membeli Vitamin C Shaklee

vitamin C shaklee

Tel:

0174556648 (Kenari Putih)

Emel: kenariputih9727@gmail.com

 

Thank for sharing!

About The Author


Kak Kenari

♥ Jannah | Gelugor, Balik Pulau ♥ Working Mother & Wifey ♥ Love Breastfeeding & Healthy-Beauty Life ♥ Your Shaklee Independent Distributor (ID 910562) ♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 017-4556648 ♥ Email: kenariputih9727@gmail.com