Tip Rumah Sentiasa Bersih

Lantai Bagai Cermin Lepas Basuh Dengan Basic H Shaklee

Category: Tip Rumah Sentiasa Bersih Written by Kak Kenari / July 1, 2014
Basic H Shaklee & Maklumat Harga

Assalam dan good day semua. Kak kenari harap anda semua sihat. Okay, kali ni kak kenari nak cerita pasal Basic H Shaklee. Basic H Shaklee ini ialah sejenis pencuci. Sama ke Basic H ni dengan pencuci yang dijual kat pasaraya dan kedai-kedai runcit? Bagi kak kenari sama tapi tak serupa. :) Sebabnya, Basic H Shaklee ni sejenis pencuci organik. Kalau kata anda ada alergik kulit pun kan, insyaAllah lah pencuci Basic H Shaklee ni tak memudaratkan tangan dan jari jemari anda. Kak kenari memang ada alergik kulit, jadi kak kenari tak bolehla sebarangan ada contact direct dengan pencuci-pencuci yang mengandungi peratusan bahan kimia yang tinggi. Nanti, kulit kak kenari mudah sangat nak mengelupas. Sebelum ni kak kenari pernah cerita kan kak kenari menggunakan Basic H Shaklee ni untuk cuci puting botol susu anak kak kenari. Sebenarnya Basic H ni banyak kegunaan dia kalau kita rajin memanfaatkannya. Kalau tengok youtube ada minah saleh ni guna Basic H untuk cuci sayur. Yang tu kak kenari tak buat lagi la. Yang kak kenari nak cerita kat anda semua kali ni pasal kak kenari basuh lantai guna Basic H Shaklee ni. Yang best, sebab tak payah bilas dah lepas mop tu. Jadi senang la kan. Macam kat rumah kak kenari lantai memang mosaic tau, lepas kak kenari mop dengan basic H, lantai bagai cermin. Amboi, bukan la sampai macam cermin yang kita dok mekap muka kita tu.. agak-agak la kan.. maksud kak kenari lantai bagai cermin lepas basuh dengan basic H shaklee ni ialah b.e.r.s.i.h la. Puashati. Sebab apa, jom kak kenari bagi kat anda step-by step macam mana nak bersihkan lantai rumah kita ni dan kebaikan Basic H Shaklee ni. Step dia sama ja macam anda mop lantai sebelum ni, cumanya tak payah bilas dan ada banyak kebaikan yang lain bila kita guna Basic H Shaklee ni:

1. Just 1 baldi tu, kak kenari cuma guna 5-6 titik saja Basic H Shaklee.

2. Lepastu yang best tak payah bilas tau.

3. Dan super best lagi, lepas dah basuh dan mop lantai kita tu, maka berakhirlah riwayat semut-semut yang pantang ada makanan atau susu tumpah, pantas sekali seangkatan semut pun datang macam rombongan nak berperang, hehe.. geram tau dengan semut ni. Bila lepas dah mop dengan Basic H Shaklee, semut-semut ni pon berundur la sebab dia tak suka Basic H Shaklee ni.

4. Haa, bagus kan, bila semut berundur, kita tak la sibuk nak sembur ridsect lagi. Jadi dah jimat untuk kos ridsect, sebab ridsect pon lambat habis, hehe..

5. Lagi satu yang last, antara kebaikan Basic H Shaklee ni, lipas pun takut dengan Basic H Shaklee ni. Power le jugak kan pencuci organik Shaklee ni. :)

Ok, sudah le tu ye, jom layan gambar-gambar daripada handset kak kenari ni ya. Testimoni Basic H Shaklee bagi kategori basuh dan mop lantai. Nak lantai anda selalu bersih dan nak lantai mcam cermin selalu, kena la rajin mop lantai tu. Senang jugak sebab tak payah bilas dah lepas tu. 

Gambar lantai sebelum dimop..

Gambar sebelum

 

 

Ni pulak gambar selepas di mop…

Gambar selepas

 

Haa, apa macam nampak tak perbezaan? Tak nampak? Ok, cuba perhati betul-betul ok, bayang-banyang drawer tu.. ada perbezaan kan antara gambar sebelum dengan selepas ni.. jadi maksudnya gambar selepas tu menunjukkan lantai tu makin bersih :)

Oklah, kalau anda nak order Basic H Shaklee ni boleh hubungi kak kenari ya. Harga Basic H Shaklee ni untuk harga pasaran hanyalah RM46 sahaja dan terdapat sebanyak 473 ml. Boleh tahan sampai 6 bulan kalau kita guna hanya untuk 1 tujuan. Tapi kalau berbagai-bagai tujuan tu, boleh tahan 3 bulan. Haa berbaloi-baloi la tu. Contact kak kenari seperti dibawah untuk order Basic H Shaklee ni:

Tel:

0174556648 (Kenari Putih)

Emel: kenariputih9727@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Thank for sharing!

About The Author


Kak Kenari

♥ Jannah | Gelugor, Balik Pulau ♥ Working Mother & Wifey ♥ Love Breastfeeding & Healthy-Beauty Life ♥ Your Shaklee Independent Distributor (ID 910562) ♥ SMS/WhatsApp (preferred) : 017-4556648 ♥ Email: kenariputih9727@gmail.com